Skip to main content

Referenties workshops

Aug 2019 - Petra Hut

De zomerweek was voor mij een goede week op meerdere vlakken. Ik heb genoten van alles om mij heen en al datgene wat mij is aangereikt. Onbedoeld was dat soms ook net wat ik nodig had om ook op het persoonlijk vlak een stapje verder te komen. Frederique is op een bescheiden manier aanwezig om je te begeleiden in het vormgeven van je steen. Vakkundig en gepassioneerd als ze is over het beeldhouwen weet ze haar enthousiasme daarbij ook over te dragen op haar cursisten. Daarnaast was het ook erg leerzaam om deze week samen te mogen werken met andere gelijkgestemde medemensen en om hun vorderingen in het proces te volgen. Tot slot zijn zeker de complimenten waard: het ontspannen warme welkom waarmee je elke dag ontvangen wordt en de heerlijke lunches tussen de middag. Deze week is een aanrader voor iedereen die graag (eens) met steen wil werken! 

Aug 2019 -  Jo Bol 

Het was weer een mooie zomerworkshop in augustus op Atelier16. Inspirerend zijn de heldere en korte inleidingen over bekende en minder bekende beeldhouwers. Maar het waardevolst zijn de aanwijzingen van Frederique als je even niet weet hoe je verder zal gaan. Frederique is een vakvrouw! Veel nieuwe gezichten deze keer, leuk! 

Aug 2019 -  Amanda Oteman - Poos

Een heerlijke ontspannen zomerweek beleefd. Fijn gezelschap, deskundige begeleiding, heerlijke lunches, hard gewerkt en een mooi beeld mee naar huis. Zeker voor herhaling vatbaar!

Aug 2019 - Stans Broeder

Met grote kundigheid, zachte hand, geduld, inzicht in de mens en humor heeft Frederique mij begeleid in het tevoorschijn houwen van een aaibaar schaap.
Ik heb van het begin tot het eind genoten van het leren steenhouwen en van de heerlijke lunches en van het buiten werken.
Zeer bedankt Frederique en Petra

Aug 2019 - Caroline Nieuwenhuizen 

Aan de zomerweek in augustus deelgenomen. Het was een fantastische week. Hard gewerkt, veel gelachen en elke dag een heerlijke lunch. Natuurlijk ook een beeld gemaakt met behulp van goede uitleg en aanwijzingen van Frederique.

Aug 2019 - Pauline

Frederique , dank je voor de geweldige week!
Echt heel veel van je geleerd. Super!

Mei 2019 - Madeleine Suidman

Over Workshop Vormgeven:
In het voorjaar 2019 waren we onder de bezielende leiding van Frederique twee dagen op zoek naar organische vormen. Deze maken zich kenbaar doordat de factor tijd zichtbaar wordt. Ze zijn niet statisch maar gaan ergens naar toe. Verrassend altijd hoe verschillend iedereen zich uit in zijn/haar vormentaal. Door haar vakkundige begeleiding, die altijd van een vleugje humor voorzien is kwam er mooi werk tot stand. De cursus beleefde ik als een goede compositie van inhoud, geconcentreerd werken , een thematische rode draad en niet onbelangrijk een heerlijke, voedzame lunch.

Over Workshop Portret boetseren:
Onder de bevleugelde en humorvolle leiding van Frederique hebben we ons een dag met het uitdagende thema portret boetseren naar model bezig gehouden. Vakkundige aanwijzingen over volume en verhoudingen waren een grote hulp om tot een portret te komen. Mij inspireerde de dag om weer het thema portret op te pakken maar dan in steen. De koffiepauzes en de verrukkelijke lunch zijn ook belangrijke sociale componenten van zo een dag.

Over de Cursus Beeldhouwen:
Onder passievolle leiding van Frederique Groustra werkt iedereen wekelijks, in haar goedgeorganiseerde gezellige atelier 16 aan haar/ zijn eigen thema in klei, steen, hout of was. Frederique weet een goede balans te vinden tussen het bemiddelen van vakkennis, kunstzinnige begeleiding en tijd voor persoonlijke thema’s. De koffiepauze, als plek voor gesprek en interesse aan elkaar, gespekt met veel humor is ook een belangrijk element. Voor ik het weet is het al weer woensdagochtend!

Mei 2019 - Willeke de Jong

Lekker gewerkt, krijg daar altijd energie; deskundige begeleiding.

Workshop OLOIDE april 2018 - Claudia

Beste Frederique,

Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen aan de workshop, het smaakt naar meer eerlijk gezegd... Dank voor deze ervaring!

Leuk dat je terugkomt op 'mijn oloïde verhaal':  Een jaar geleden 'sloot ik vrede met mezelf' door in te zien dat ik mijn twee uitersten met elkaar kon verbinden in plaats van voortdurend het gevoel had te moeten kiezen. Tijdens een vrije opdracht in een boetseerles werd me dit duidelijk toen ik twee cirkelvormen met elkaar probeerde te verenigen. De docent droeg als oplossing een oloïde aan en sindsdien staat deze vorm voor mij symbool voor de gulden middenweg.

(Kort daarna werd ik plots zwanger...)  

Familie-workshop 2017 - fam. Alderlieste

Warme ontvangst en goede persoonlijke begeleiding, voor ieder individu in de groep is aandacht. Frederique weet het evenwicht te vinden tussen de deelnemers en hun creativiteit de vrije loop laten en het coachen. Ook zonder ervaring zet je in relatief korte tijd iets moois neer! Zelfs met een hele groep weet ze het thema en de vormen op elkaar af te stemmen! En de lunch....mmmmhhhh! Zeker een aanrader en het geld dubbel en dwars waard! 

Workshop letterhakken 2014 - Gerda

Onder de professionele begeleiding van Frederique, in twee dagen de eerste beginselen van het letters hakken geleerd. Haar enthousiasme en geduld heeft gemaakt, dat ik het letters hakken nog steeds aan het oefenen ben, want het is iedere keer weer een uitdaging om de letters netjes uit de steen te hakken. Het heeft mij daarom meer gebracht dan ik verwacht had. 

Joke Bol

Het geklop van de hamers, het witte steenstof in de lucht bij een temperatuur oplopend tot 40 graden in de schaduw, het kon niet op deze zomerweek, het leek wel Italië. Heerlijk om een week achter elkaar aan een beeld te werken. De inleiding van Frederique ‘s morgens over een actuele of minder actuele beeldhouwer was inspirerend. De heerlijke gezamenlijke lunch tenslotte maakte van een werkweek een vakantieweek. Het was mijn eerste zomerweek in Atelier16, maar is zeker voor herhaling vatbaar.

Elle Groot

In de zomer van 2014 volgde ik een zomerweek bij Atelier 16. Ik vond het heerlijk dat ik dichtbij huis deze 5-daagse workshop kon volgen. Ik heb Frederique leren kennen als een gedreven vakvrouw met veel passie voor het ambacht beeldhouwen. Het is fijn dat er wordt gewerkt met een kleine groep. Verder is de werkplaats zeer goed geoutilleerd. Ik kom zeker nog een keer terug!

Erik van Houten

Graag wilde ik je nog zeggen dat ik in de zomerweek erg heb genoten. En niet alleen van de heerlijke verzorging rondom het hakken, want dat was uitmuntend.

Je begeleiding van mijn twee werkstukken vond ik erg prettig. Terwijl je me vrij liet in mijn ideeën over mijn werk kon je goede aanwijzingen geven over de lijnen en vlakken waardoor het werkstuk spannender werd. Ook de haktechniek die je me leerde hield me nog een poosje zoet.
Ik vind de sfeer, ondanks dat er weinig mannen waren erg prettig en werkzaam. Als ik al iets van kritiek kan bedenken dan is het het aantal uren dat ik kon werken. 

Recensie workshop portret naar model Maart 2015- Cindy M.

Ik heb intens genoten, bevlogen begon ik aan het avontuur: een aardse beleving. Er was een goed model, materialen en gereedschappen in een fijne ruimte. Jouw kennis, inzicht, rust zorgde voor mijn focus.. wortels om te groeien en vleugels om te vliegen.

Frederique boort mijn creatieve bron aan die ervoor kan zorgen dat ik mezelf kan overstijgen – het is voedsel voor mijn ziel. Ze is een vakvrouw, bewaakster van rust, geeft inzicht, structuur, overzicht en heeft humor. Er is ruimte voor ontwikkeling van eigen talent, laten stromen van passie, ervaring en beleving en zèlf doen!

Bedankt voor je kennis en overdracht.

Workshop modelboetseren - Irene Mol:

Recentelijk heb ik de workshop model boetseren gedaan bij Frederique. Best spannend aangezien ik sinds de lagere school zo ongeveer geen klei meer in mijn handen heb gehad. Ik vond het een heel erg leuke ervaring. Prettige sfeer, erg lekkere lunches en vooral goede en deskundige aanwijzingen van Frederique. Voor herhaling vatbaar!

Workshop letterhakken juni 2017 - Karin Butot

Altijd al willen doen en afgelopen vrijdag en zaterdag gerealiseerd: letterhakken in steen! Mooie opbouw, hartstikke prettige sfeer en top begeleiding Frederique! En wat kan je 't zelf wáánzinnig mooi die letters in en op de steen. En als je óók nog 'ns van Bourgondische lunches houdt dan moet je zéker 'ns meedoen met 'n workshop bij Atelier 16! Mij zie je vast terug!

Open workshop mei 2017 - Herma Den Breejen

Mijn passie is letterhakken in steen. Om mijn vaardigheden op een hoger peil te krijgen een Open-Workshop-Dag geboekt bij Atelier16. Na 1 dag een "rugzak" vol nieuwe technieken op gedaan. Intens genoten van de rust in het atelier, de kleine groep, een lekkere lunch en vooral de beeldhouw kennis/kunde van Frederique. Het gezegde; Wat je van ver haalt is bijzonder..gaat in dit geval echt op. Graag kom ik nog een keer.