Grafsteen

Grafstenen, persoonlijke gedenktekens

Bij het verlies van een geliefd en bijzonder mens gaat het samenzijn over in herinneringen. Bij dit vaak pijnlijke proces kan een grafsteen een unieke uiting hiervan zijn en troost bieden. 
Frederique Groustra van Atelier16, vanaf 2005 een bekende naam in de wereld van grafstenen in Noord Holland, heeft zich toegelegd op het hakken van letters en reliëfs in steen. Alle ontwerpen worden in ons eigen atelier met de hand gemaakt en uitgehakt. Atelier16 stemt ieder ontwerp van een grafsteen geheel af op uw wensen en levert maatwerk. 

Een unieke grafsteen in Noord Holland

Vanuit ons eigen atelier bedienen we klanten in geheel Noord Holland. U herkent een grafsteen van Atelier16 aan de mooie, met de hand gehakte letters. Dit geeft u als klant de totale vrijheid voor wat betreft het kiezen van een lettertype, de afstanden en groottes – kortom het hele letterbeeld. Ook kan de grafsteen veel vormen krijgen. Een met de hand gehakte (ingelegde) letter heeft een zuivere V-vorm (wat door geen machine wordt geëvenaard) waardoor contrast en lichtspel buiten voor een levendig beeld zorgen. Op eenzelfde ambachtelijke manier kunnen reliëfs toegevoegd worden waardoor uw grafsteen een eigen en persoonlijk karakter krijgt. Bij Atelier16 krijgt uw herinnering de vorm die u wenst.

Een grafsteen geheel naar eigen wens

In een eerste oriënterend gesprek in eigen atelier vraag ik u te vertellen over de overledene en over uw wensen met betrekking tot de soort steen, de tekst en eventuele afbeelding. Ons atelier vindt u in Alkmaar, redelijk centraal gelegen in Noord Holland. Aan de hand van deze informatie kan ik u een globale offerte geven. Na dit gesprek maak ik  vrijblijvend een (aantal) ontwerp(en), en een definitieve offerte. In een tweede ontmoeting worden deze bekeken,  en wordt al dan niet een opdracht verleend.