Grafmonumenten

Grafmonument, een persoonlijk gedenkteken

Bij het verlies van een geliefd en bijzonder mens gaat het samenzijn over in herinneringen. Bij dit vaak pijnlijke proces kan een grafmonument een unieke uiting zijn van uw herinneringen en u troost bieden. Atelier 16 uit Alkmaar, Noord-Holland, kan u hierbij van dienst zijn.
In 2005 ben ik gestart met Atelier 16 en me gaan toeleggen op het hakken van letters en reliëfs in steen. Alle ontwerpen worden met de hand gemaakt en uitgehakt. Kiezen voor een persoonlijk grafmonument is stilstaan bij de dood met een teken van leven.

Unieke grafmonumenten

Het mooie van met de hand gehakte letters is dat u helemaal vrij bent in het kiezen van een lettertype, de afstanden en groottes – kortom het hele letterbeeld. Ook kan het grafmonument veel vormen krijgen. Een met de hand gehakte (ingelegde) letter heeft een zuivere V-vorm (wat door geen machine wordt geëvenaard) waardoor contrast en lichtspel buiten voor een levendig beeld zorgen.
Op eenzelfde ambachtelijke manier kunnen reliëfs toegevoegd worden van familiewapens of symbolen en zo krijgt uw grafmonument een eigen en persoonlijk karakter. Bij Atelier 16 krijgt uw grafmonument en dus uw herinnering de vorm die u wenst.

Grafmonumenten geheel naar uw wens

In een eerste oriënterend gesprek vraag ik u te vertellen over de overledene en over uw wensen met betrekking tot de soort steen, tekst en afbeeldingen. Het grafmonument moet immers zoveel mogelijk recht doen aan degene die we met het herinneringsteken willen herdenken. Aan de hand van deze informatie kan Atelier 16 u een globale offerte geven. Na dit gesprek maak ik vrijblijvend een (aantal) ontwerp(en), en een definitieve offerte. In een tweede ontmoeting worden deze bekeken en wordt al dan niet een opdracht verleend.