Nieuws

Nieuws

  Om ieders veiligheid met betrekking tot het corona-virus te garanderen zijn alle cursussen en workshops
  van Atelier16 tot eind mei geannuleerd.  

Agenda

27/ 28 maart 2020 workshop Letter- & Reliëfhakken – fine tunen!

Anders dan het houwen van een beeld uit de steen vraagt het letters, tekens en reliëfs hakken een beheersing en fijne motoriek, en die kun je leren! Bij het reliëf werken we nauwelijks in de 3e dimensie, maar suggereren deze des te meer.
Kosten: € 195 (min. 5 deelnemers), incl. materiaal, lunch, koffie/thee. Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 9:30 – 16:30 uur 

18 april en 15 mei Open workshopdagen

De deuren gaan open.. voor wie advies nodig heeft, voor wie nog eens een terugkomdag wil om het letterhakken onder de knie te krijgen, voor wie gewoon een dagje door wil werken of de beginselen van portret boetseren wil leren, voor wie handig wil worden...
Kosten: € 80 , incl. lunch, koffie/thee. Excl. materiaal. Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 9:30 – 16:30 uur

6 t/m 10 juli en 17 t/m 21 augustus 2020 Zomerweek Beeldhouwen (1 en 2)

In vijf dagen leer je - al doende - de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. In vijf dagen kun je in een zachtere steensoort het plezier van vormgeven ontdekken of - bij meer ervaring - in een groot formaat en juist een wat hardere steen kiezen. Andere technieken uitproberen.
Je krijgt veel individuele vrijheid. Je kiest zelf met welke steensoort je wilt werken en wat je maakt. Gedurende de cursus werk je zelfstandig, in je eigen tempo. Daarbij krijg je de nodige begeleiding en instructie.
Een week lang beeldhouwen brengt nieuwe ervaringen, ideeën en de mogelijkheid ze uit te voeren. Waarom naar Frankrijk als er een Hazenkoog is ?
Kosten: € 385 (min. 5 deelnemers), incl. bourgondische lunch, koffie/thee. Excl. materiaal. Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 10 – 16:30 uur

Download flyer workshops

Onderhanden:

20180722 134240 nieuws samenwerkingBhWSinds 2018 is Atelier16 een CV, ofwel een vruchtbare samenwerking aangegaan met De Beeldhouwwinkel! Dat betekent - behalve meer kennis in huis - nu bij Atelier16 TE KOOP: Diverse STENEN - hardsteen, marmer (divers), serpentijn (divers), speksteen, albast (divers), travertin, kalksteen (divers) en GEREEDSCHAP voor steenbewerking. Wat niet in voorraad is heb ik met 2 dagen in huis! Ook is het mogelijk (stenen) SOKKELS te bestellen.