Nieuws

Atelier16 kijkt terug op een dynamisch jaar; volle cursussen, vele workshops en bijzondere opdrachten - met veel plezier!!
We hopen natuurlijk altijd te groeien, maar liever gewoon in beweging te blijven, te verdiepen en te verbreden..

Agenda

13 t/m 17 augustus Zomerweek Beeldhouwen (2)

In vijf dagen leer je - al doende - de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. In vijf dagen kun je in een zachtere steensoort het plezier van vormgeven ontdekken of - bij meer ervaring - in een groot formaat en juist een wat hardere steen kiezen. Andere technieken uitproberen. Je krijgt veel individuele vrijheid. Je kiest zelf met welke steensoort je wilt werken en wat je maakt. Gedurende de cursus werk je zelfstandig, in je eigen tempo. Daarbij krijg je de nodige begeleiding en instructie.

Een week lang beeldhouwen brengt nieuwe ervaringen, ideeën en de mogelijkheid ze uit te voeren. Waarom naar Frankrijk als er een Hazenkoog is ?

Kosten: € 385 (min. 5 deelnemers), incl. bourgondische lunch, koffie/thee. Excl. materiaal.
Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 10:00 – 16:30 uur

27 sept, 1 nov, 29 nov: Open Workshop

De deuren gaan open.. voor wie advies nodig heeft, voor wie nog eens een terugkomdag wil om het letterhakken onder de knie te krijgen, voor wie gewoon een dagje door wil werken of de beginselen van portret boetseren wil leren, voor wie handig wil worden...

18/19 oktober: workshop Diervormen

Door synergie van de zintuigen komen we tot een vollediger beeld – we bestuderen vorm, beweging, geur en geluid van diverse dieren. De eerste dag onderzoek in klei, de tweede dag uitwerking in een zachte steen.

8/9 november : workshop Open Oloïde maken

De open Oloïde is een complexe variant en een vervolg op de Oloïde. Het vlak van de Oloïde wordt doorbroken waardoor er een unieke vorm ontstaat die een heel levendige uitstraling heeft.

14 december : workshop Portret boetseren

Portret boetseren is in alle tijden en culturen een geliefd onderwerp ... vaak brengen we een geliefd persoon in beeld. Een portret is een complexe vorm; een samenvatting van het hele plastische vormenpalet en daarbij een ruimtelijke compositie - hier geldt: oefening baart kunst!

Kosten: € 80/open workshop, € 95 themaworkshop, € 195/ 2-daagse workshops (min. 4 deelnemers) inclusief Bourgondische lunch, koffie/thee en exclusief materialen.
Adres: Hazenkoog 24B, 1822BS in Alkmaar. We werken van 9:30 - 16:30 uur. Bij de keuze en aankoop van uw steen kan ik u adviseren.
Opgave: liefst schriftelijk / per e mail – natuurlijk ben ik ook telefonisch bereikbaar op 06 50605027 (minder op woensdag)

Download flyer workshops

Onderhanden:

20180722 134240 nieuws samenwerkingBhWVanaf februari 2018 is Atelier16 een vruchtbare samenwerking aangegaan met De Beeldhouwwinkel! Het is heel prettig kennis en contacten te delen, daarbij ga ik verkooppunt worden in Alkmaar, waarbij De Beeldhouwwinkel de materialen aanlevert. ​Dat betekent - nu bij Atelier​16 te koop: Diverse stenen - hardsteen, marmer (divers), serpentijn (divers), speksteen, albast (divers), travertin, kalksteen (divers) en gereedschap voor steenbewerking. Wat niet in voorraad is heb ik met 2 dagen in huis!

Ook is het mogelijk (stenen) sokkels te bestellen bij Atelier16 - diverse steensoorten en maten.