Nieuws

Atelier16 kijkt terug op een dynamisch jaar; volle cursussen, vele workshops, 2 stralende zomerweken en bijzonder opdrachten - met veel plezier!!
We hopen natuurlijk altijd te groeien, maar liever gewoon in beweging te blijven, te verdiepen en te verbreden..
Op dit moment zijn er enkele plaatsen in de cursussen: dinsdagavond (elke week) en woensdagmiddag (om de week) en maandagavond (om de week) is er in elke cursus één plek.. WIE STAPT IN?!

Agenda

Op veler verzoek gaat er een nieuwe ‘vaste’ cursus beeldhouwen komen in Atelier16 !

Zeven maandagavonden van 19:30 tot 22 uur: 21 januari, 4/18 februari, 4/18 maart, 8/22 april
Waar: Hazenkoog 24B, 1822BS Alkmaar (op het groene industrieterrein Beverkoog)
Aantal deelnemers: Max. 9. Alle ervaringsniveaus zijn welkom.
Prijs: € 150,- inclusief btw/koffie/thee/koek, excl. materiaal
Opgave: liefst schriftelijk / per e mail – natuurlijk ben ik ook telefonisch bereikbaar op 06 50605027 (minder op maandag en woensdag)

5/6 april 2019 workshop diervormen abstraheren

Door synergie van de zintuigen komen we tot een vollediger beeld – we bestuderen vorm, beweging, geur en geluid van diverse dieren. De eerste dag onderzoek in klei, de tweede dag uitwerking in een zachte steen.

Kosten: € 195 (min. 5 deelnemers), incl. materiaal, lunch, koffie/thee.
Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 9:30 – 16:30 uur

18 januari, 15 februari, 15 maart, 26 april 2019 Open workshopdagen

De deuren gaan open.. voor wie advies nodig heeft, voor wie nog eens een terugkomdag wil om het letterhakken onder de knie te krijgen, voor wie gewoon een dagje door wil werken of de beginselen van portret boetseren wil leren, voor wie handig wil worden...

Kosten: € 80 , incl. lunch, koffie/thee. Excl. materiaal.
Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 9:30 – 16:30 uur

9 t/m 13 juli en 13 t/m 17 augustus Zomerweek Beeldhouwen (1 en 2)

In vijf dagen leer je - al doende - de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. In vijf dagen kun je in een zachtere steensoort het plezier van vormgeven ontdekken of - bij meer ervaring - in een groot formaat en juist een wat hardere steen kiezen. Andere technieken uitproberen. Je krijgt veel individuele vrijheid. Je kiest zelf met welke steensoort je wilt werken en wat je maakt. Gedurende de cursus werk je zelfstandig, in je eigen tempo. Daarbij krijg je de nodige begeleiding en instructie.

Een week lang beeldhouwen brengt nieuwe ervaringen, ideeën en de mogelijkheid ze uit te voeren. Waarom naar Frankrijk als er een Hazenkoog is ?

Kosten: € 385 (min. 5 deelnemers), incl. bourgondische lunch, koffie/thee. Excl. materiaal.
Plaats & Tijd: Hazenkoog 24B, Alkmaar 9:30 – 16:30 uu

Download flyer workshops

Onderhanden:

20180722 134240 nieuws samenwerkingBhWVanaf februari 2018 is Atelier16 een vruchtbare samenwerking aangegaan met De Beeldhouwwinkel! Het is heel prettig kennis en contacten te delen, daarbij ga ik verkooppunt worden in Alkmaar, waarbij De Beeldhouwwinkel de materialen aanlevert. ​Dat betekent - nu bij Atelier​16 te koop: Diverse stenen - hardsteen, marmer (divers), serpentijn (divers), speksteen, albast (divers), travertin, kalksteen (divers) en gereedschap voor steenbewerking. Wat niet in voorraad is heb ik met 2 dagen in huis!

Ook is het mogelijk (stenen) sokkels te bestellen bij Atelier16 - diverse steensoorten en maten.