Grafstenen

Bij het verlies van een geliefd en bijzonder mens gaat het samenzijn over in herinneren. Bij dit  proces kan een gedenksteen een unieke uitdrukking hiervan zijn en troost bieden.

Sinds 2005 ben ik me gaan toeleggen op het hakken van letters en reliëfs in steen. Alle ontwerpen worden met de hand gemaakt en uitgehouwen. De toepassingen zijn velerlei; gevelstenen, grafstenen en herinneringsstenen, bijvoorbeeld bij geboortes, tegels en naamborden.

Het mooie van met de hand gehouwen letters is dat u helemaal vrij bent in het kiezen van een lettertype, de afstanden en groottes – kortom het hele letterbeeld. Ook de steen zelf kan veel vormen krijgen. Een met de hand gehouwen (ingelegde) letter heeft een zuivere V-vorm (wat door geen machine wordt geëvenaard) waardoor contrast en lichtspel buiten voor een levendig beeld zorgen. Op eenzelfde ambachtelijke manier kunnen reliëfs toegevoegd worden van familiewapen of symbolen en zo krijgt uw steen een eigen en persoonlijk karakter.

Speciaal voor kinderen combineer ik graag de lichte Franse kalksteen met (ruwe) transparante halfedelstenen, zoals bijvoorbeeld de roze-kleurige rozenkwarts, een echte 'kindersteen'

Ook voor uw overleden huisdier maak ik grafstenen naar uw wens.

Werkwijze

In een eerste oriënterend gesprek vraag ik u een beeld te schetsen van de overledene en praten we over uw wensen met betrekking tot de soort steen, tekst, afbeeldingen en symbolen.  Aan de hand hiervan vorm ik mij een beeld. Desgewenst kan ik u een globale offerte geven.

Hierna maak ik  vrijblijvend een (aantal) ontwerp(en), en een definitieve offerte. In een tweede ontmoeting worden deze bekeken, eventueel aangepast en wordt al dan niet een opdracht verleend.

Een uniek monument is er voor elk budget!

Letters hakken in steen is schrijven met licht

Afscheid nemen
is met zachte vingers
wat voorbij is dichtdoen en
verpakken
in goede gedachten der
herinnering ....

Ward Bruyninckx