Nieuws

Onderhanden:

Vanaf februari 2018 is Atelier16 een vruchtbare samenwerking aangegaan met De Beeldhouwwinkel! Het is heel prettig kennis en contacten te delen, daarbij ga ik verkooppunt worden in Alkmaar, waarbij De Beeldhouwwinkel de materialen aanlevert. ​Dat betekent - nu bij Atelier​16 te koop: Diverse stenen - hardsteen, marmer (divers), serpentijn (divers), speksteen, albast (divers), travertin, kalksteen (divers) en gereedschap voor steenbewerking. Wat niet in voorraad is heb ik met 2 dagen in huis!

Ook is het mogelijk (stenen) sokkels te bestellen bij Atelier16 - diverse steensoorten en maten.

afdak web

Agenda

26 mei: Workshop schrijven/beeldhouwen vanuit de godin

In 1986 verscheen de Nederlandse vertaling van Godesses in Every Woman, geschreven door Jean Shinoda Bolen. Bolen koos zeven godinnen uit de Griekse mythologie, die model staan voor zeven vrouwelijke oertypen. Aphrodite, Hera, Demeter, Perséphoné, Athene, Artemis en Hestia. Elke vrouw is een mix van deze oertypes. Bij twee voel je je vast erg thuis, bij twee helemaal niet en de rest bewonder je, je hebt er niets mee, of je staat er ambivalent tegenover. Gegarandeerd herken je jezelf en je vriendinnen, je moeder, zusters, collega’s, werkgevers…

Op basis van de ideeën uit dit boek presenteren beeldhouwer Frederique Groustra en schrijver Marije Verbeeck een beeldhouw/schrijfworkshop.

Meer informatie

24 t/m 28 juli - 14 t/m 18 augustus - Zomerweek Beeldhouwen

In vijf dagen leer je, al doende, de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. In vijf dagen kun je in een zachtere steensoort het plezier van vormgeven ontdekken of, bij meer ervaring, in een groot formaat en juist een wat hardere steen kiezen.

Meer informatie